Japan Miyazaki Kobayashi SENCHA z organických čajových záhrad v biokvalite.
Výborná trieda tradičného japonského zeleného čaju, zmes kultivarov Yabukita, Sayamakaori a Kanayamidori, z oblasti Kobayashi v prefektúre Miyazaki.
Kvalitný dlhší, tmavšie zelený list, voľnejšie zvinutý do väčších ihličiek, príjemne sladkej vône. Svetlo zelený nálev výbornej, ľahko kvetinovo sladkastej, mierne zvieravej, výrazne trávovej, sviežej chuti s charakteristickou arómou mora a lesa. Rovnako ako u každej kvalitnej japonskej Senchy je tu výrazná chuť „umami“.
Sencha predstavuje najrozšírenejší typ japonského čaju. Je to najpopulárnejší čaj v Japonsku, ktorý predstavuje asi 80 percent produkcie čaju v Japonsku. Proces výroby čaju, pomocou ktorého sa vyrába Sencha sa líši od čínskych zelených čajov, ktoré sa spočiatku pália. Japonský zelený čaj je najskôr v pare 15 až 20 sekúnd, aby sa zabránilo oxidácii listov a uzamkla sa tak zelená farba a výrazná chuť. Vďaka tomu dosahuje svojich špecifických vlastností. Potom sa listy zrolujú, tvarujú a sušia. Týmto krokom sa vytvorí obvyklý tenký valcovitý tvar čaju. Nakoniec sú listy roztriedené a rozdelené do rôznych skupín kvality.
Príprava čaju: dávkovanie 8g/5dcl vody, teplota vody 1. nálev 70 °C, 2. nálev 75°C, doba lúhovania 60s, 30s,