Back
Previous product
Sypaný čierny čaj - Assam - pravý indický čaj ASSAM TGFOP DHELAKHAT 5,7011,40 s DPH
Next product
Sypaný ovocný čaj - Lesné plody, baza, čučoriedka LESNÉ PLODY 3,006,00 s DPH

BABIČKINA ZÁHRADA

3,206,40 s DPH

Vymazať
Katalógové číslo: - Kategória: Značky: , ,
Popis

BABIČKINA ZÁHRADA

Sypaný čaj Babičkina záhrada vás prenesie do voňavého ovocného sadu. Sladký ovocný čaj môžete popíjať na sto spôsobov. Je namiešaný so starostlivo spracovaných surovín, ktoré nestratili nič zo svojich uhrančivých vôní a chutí.

Kvalitná zmes sušených kúskov jablka, čiernych a červených ríbezlí, jahôd, červenej repy, černíc, malín, bazy, lístkov ríbezľového kríka a kvetov ibišteka.

Zloženie: kvety ibišteka, čierne a červené ríbezle, kúsky jablka, jahôd a červenej repy, černice, maliny, baza, listy čiernych ríbezlí

čierne a červené ríbezle napomáhajú pri: 

 Listy pôsobia proti reume, pri cievnych ochoreniach, podporujú funkciu obličiek a močového mechúra. Plody obsahujú veľké množstvo vitamínov, minerálov a ďalších pozitívnych látok potrebných k celkovej rekonvalescencii tela. Bylina pôsobí proti opuchom, podporuje znižovanie telesnej hmotnosti, znižuje hladinu cholesterolu v krvi. Zvláštny účinok má výluh z pukov – gemmoterapia, jeho pôsobenie preukazuje kortikoidový efekt. Znižuje zápaly v organizme, pôsobí proti alergickým reakciám, svrbivému ekzému, silne posilňuje imunitný systém. Znižuje opuchy, reumatické prejavy, zápaly v oblasti uší, mandlí a krku.

Všeobecný popis:
Ker s veľmi prenikavou arómou. Veľké stopkaté listy sú tri až päťlaločné, s trojbokým úkrojkami, dvakrát hrubo pílovitými a na rube žľazovite bodkovanými. Kvetenstvo je usporiadané do riedkeho strapca. Plodom sú aromatické tmavé bobule.

Používaná časť:
Plod, list, puk

Spôsob použitia:

Listy sa používajú vo forme bylinkového čaju, najlepšie v zmesi s ďalšími bylinami. Plody sa môžu používať na výrobu marmelád, vín a likérov. V bylinkárstve sa používa sušený plod do čajových zmesí. Veľmi účinnou formou je tinktúra z púčikov – gemmoterapia.

Príprava čaju: 10g/5dcl vody, teplota vody 100°C, doba lúhovania 5-10min.